Autor |
Beatrice 'Tris' Prior |
April
Użytkownik
Postać: Christopher Jones
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 05-02-2015 17:48 |
|
|
Beatrice 'Tris' Prior
Shailene Woodley
Data urodzenia: 1978.08.05
Pochodzenie: San Antonio, Teksas
Krótki opis: Urodzona w Teksasie, kochająca prerie i przyrodę. Na początku wychowywali ją rodzice, którzy z wykształcenia byli nauczycielami, oprócz tego prowadzili gospodarstwo, potem po wypadku samochodowym, w którym zginęli zajął się nią wujek, z którym średnio się dogadywała. Mając 18 lat wstąpiła w szeregi wojska chcąc zostać oficerem. Sama nie wiedziała, skąd zrodził się u niej ten pomysł; może dlatego, że uważała, że jej życie jest zbyt nudne i trzeba zrobić coś szalonego? Nigdy wcześniej nie ćwiczyła, tylko tańczyła od dziecka. Przygotowywała się ciężko, nie raz miała poobijaną buźkę, a w tym wszystkim pomagał jej Tobias. Oficer, trochę starszy poznany na zabawie country.
Historia ich poznania jest dosyć zabawna, pewnie nie wiecie, ale w Stanach zazwyczaj żołnierze nie chcą się przyznawać, że są żołnierzami. Zwłaszcza w stosunku do kobiety, która im się podoba. Każdy tam wie jaka to ciężka praca i jak żona musi być cierpliwa. Na jednej z takich zabaw, Tobias zauważył ją, cichą szarą myszkę, wyróżniającą się z tłumu, bo jako jedyna nie bawiła się, mimo swojego kobiecego stroju wyglądała na zagubioną tym tłumem, hałasem; przyszła tutaj, bo koleżanki ją namówiły. Od samego początku świetnie im się rozmawiało. Chłopak się nie przyznał kim jest, a ona niczego nie podejrzewała. Dopiero parę miesięcy później po kilku spotkaniach Tris powiedziała o swoim zamyśle i wtedy się zaczęło ich wspólne życia, ich wspólna pasja.
Dostała się na szkołę i w tym momencie pomiędzy nią, a Tobiasem zaczęło się rodzić uczucie. Tobias w przeciwieństwie do Tris był zabawny, rozgadany, nie bał się niczego. Nikogo nigdy bardziej nie kochała niż jego, on uczył ją szachów, wspinaczki wysokogórskiej, pokonywania lęków, a ona jego tańca i czerpania z życia jak najwięcej. Spędzali ze sobą każdą wolną chwilę, gdy Beatrice zakończyła swoją edukację wojskową wstąpiła w szeregi United States Marine Corps, gdzie oczywiście był również był Tobias. Jej pierwszy wyzwaniem był wyjazd na misję ''pokojową'' w Afganistanie, gdzie była w roli dowódcy razem ze swoim kolegą ze szkoły oficerskiej. Pojechała tam z Tobiasem, dla którego była to już trzecia taka misja. Pracowała głównie podczas rozmów z tamtejszymi kobietami, tam po raz pierwszy poczuła czym jest strach, jak to jest codziennie zmagać się z wojną, ale nigdy nie myślała, że nie wróci. Ludzie na wojnie myślą jedynie o powrocie do domu, nikt nie myśli o śmierci. Wtedy zdała sobie sprawę, że to wszystko nie jest takie proste...
Preferowany obóz: obojętnie
Acceptation
Edytowane przez April dnia 05-02-2015 19:01 |
|
Autor |
RE: Beatrice 'Tris' Prior |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 05-02-2015 17:53 |
|
|
wojsko tradycyjnie
swoją droga muszę wreszcie przeczytać Divergent...
no i chyba sporo tam twoich własnych doświadczeń
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
April
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 05-02-2015 17:59 |
|
|
Oczywiście, tradycja musi być.
Przeczytaj! Wciąga strasznie... chociaż moim zdaniem słaba pod względem literackim, fabularnie też bym niektóre rzeczy inaczej przedstawiła, ale mimo wszystko podobała mi się(a przynajmniej cała koncepcja).
Trochę tak, tym razem chciałam postawić na postać, która ma wiele ze mną wspólnego, przez co łatwiej będzie mi się pisać i nie zrezygnuje z powodu ,,nie mogę wczuć się w postać''.
|
|
Autor |
jazeera
Postać: Uchechi Anonaba
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 05-02-2015 18:20 |
|
|
A co to za kochana postać? |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 05-02-2015 18:26 |
|
|
O, film widziałem
A postać dobra.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie. |
|
Autor |
MihauMarcello
Użytkownik
Postać: Johhny Brown
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 05-02-2015 18:56 |
|
|
O matko. A ja się zastanawiałem czy mój krótki opis nie będzie aby długi
Ciekawie się rozpisałaś.
Tylko chyba popełniłaś ten sam błąd co ja na początku, bo:
April napisał/a:
Data urodzenia: 1989.08.05
Mając 18 lat wstąpiła w szeregi wojska chcąc zostać oficerem.
Nijak mi to nie pasuje do 2004. Poza tym moja postać wolałaby abyś zmieniła datę urodzenia |
|
Autor |
April
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 05-02-2015 18:57 |
|
|
To w końcu ma być odniesienie do 2004 czy 2015?
|
|
Autor |
MihauMarcello
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 05-02-2015 18:59 |
|
|
Mnie poproszono o edycję, gdy miałem wersję 2015, więc chyba 2004 |
|
Autor |
April
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 05-02-2015 19:00 |
|
|
MihauMarcello napisał/a:
Mnie poproszono o edycję, gdy miałem wersję 2015, więc chyba 2004
To też zrobię edita, dzięki za spostrzegawczość.
|
|
Autor |
MihauMarcello
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 05-02-2015 19:02 |
|
|